Yosinna’s Welsh Corgi Cardigan


Over ons

In 2018 ben ik, Carola, samen met mijn man Peter, in Markvelde komen wonen. Markvelde is een klein buurtschap in zuid-oost Twente (Overijssel), bij Diepenheim. Na een druk werkzaam bestaan in de randstad gingen onze kinderen rond 2018 naar het hoger onderwijs en uit huis. Dit was voor ons het moment om onze wens om buitenaf te gaan wonen, te realiseren. We hebben een groot voormalig boerenerf aangekocht en de afgelopen 3 jaar verbouwd, gerenoveerd en opnieuw ingericht. We vinden het heerlijk om veel buiten te zijn en als het weer het toelaat zijn we druk in de bloemen- of groentetuin, de kas of in het bos bij ons erf. Wat is er leuker om daar ook wat dieren bij te hebben. Vandaar dat er in 2021 kippen, schaapjes en een Corgi Cardigan zijn gekomen.

Jane, mijn brindle teefje, is een aanhankelijk, vrolijk, leergierig maar af en toe ook ondeugend hondje. Een echte Corgi waar je ontzettend om kunt lachen, maar die ook consequente leiding nodig heeft. Ik geniet vanaf het begin van haar en ben helemaal enthousiast over het ras. Met Jane doe ik gehoorzaamheidstrainingen en ze is de grote vriendin van de schaapjes. Speuren vindt ze heel leuk en ze loopt het liefst de hele dag met haar neus over de grond. Dagelijks wandelen we met haar in het bos en op de hei.

Omdat ik vanaf het begin het plan en de wens heb met Jane te gaan fokken ga ik ook met haar naar shows. Dit is super leuk en Jane heeft in de jongste puppyklasse al heel goede resultaten laten zien.

Medio 2023 wil ik met Jane een eerste nestje gaan fokken. De pupjes zullen in huis opgroeien en rond het huis en op het erf gesocialiseerd worden. Bij het fokken vind ik gezondheid, karakter en bouw belangrijk. Ik houd me aan de fokreglementen van de rasverenigingen NWCC en WCCN en de overige regels van de Raad van Beheer.

In 2022 is mijn kennelnaam Yosinna's geregistreerd. De naam is een afgeleide van "Josina", de naam van mijn moeder en oma. Van huis uit heb ik altijd veel dieren om mij heen gehad; honden, katten, eenden, paarden. Mijn moeder fokte op kleine schaal labradors en zij heeft mij veel liefde voor dieren bijgebracht.